Kies het juiste matras.

Kies het juiste matras.
Waar moet je op letten?

Voor een ontspannen nachtrust.
Ze komen in soorten en maten: matrassen. Voor iedere slaper heeft de Graaff slapen Maarssen het perfecte matras. Kies zelf uit de verschillende hardheden, afdeklagen, veringen en ondersteuningsmogelijkheden. In combinatie met een van onze boxsprings of spiraalbodems ben je verzekerd van een gezonde en ontspannende nachtrust.

Het zijn de details…

De kern van een matras: pocketvering
In Nederland kiezen de meeste mensen voor een pocketveringmatras. Ook wij zijn erg enthousiast over dit type matras. Een pocketveringmatras biedt niet alleen een aangenaam ligcomfort, maar is bovendien duurzaam en ventilerend. Het pocketveringmatras heeft een kern die bestaat uit allemaal losse veren, die stuk voor stuk zijn verpakt in een zakje (pocket). Hierdoor veren ze afzonderlijk van elkaar, en zorgen ze voor een goede puntelasticiteit. Dit zorgt voor een optimale en duurzame ondersteuning. Door de ‘open structuur’ van de pocketveren ventileert het matras optimaal.

Comfortzone
Bij pocketveringmatrassen zijn de kernen opgebouwd uit meerdere comfortzones. In de schouderzone worden bijvoorbeeld veren geplaatst die iets soepeler zijn, zodat het schouder iets verder in de matras kan wegzakken. De zone-indeling geeft elk deel van je lichaam precies de ondersteuning die het nodig heeft. Pocketveren heb je in vele soorten en maten. Er is onder andere onderscheid in de hoogte van de veren (het aantal slagen) en de diameter van de veren. Hoe kleiner de diameter, hoe groter het aantal benodigde veren per matras, en hoe hoger de puntelasticiteit. Een hogere veer biedt een langere veerweg, en doorgaans meer comfort. Door te varieeren met de draaddikte van de veren, kunnen we de gehele matras soepel of juist wat steviger maken. Bij de Graaff slapen in Maarssen kun je de matrassen testen om te kijken wat jij prettig vindt. We geven je graag persoonlijk advies.

Thermisch geharde veren
De pocketveren van de matrassen van de Graaff slapen zijn thermisch gehard en behouden daardoor langer hun veerkracht. Je krijgt zelfs 25 jaar garantie op veerbreuk. Bij een aantal van onze matrassen zit er bandstaal rondom de pocketverenkern. Dit zorgt ervoor dat de pockets goed op hun plaats blijven en geeft daarmee extra stabiliteit aan de matras. Dit is ook weer van belang voor de levensduur van je matras.

Kies je favoriete afdeklaag
De kernen van onze pocketveringmatrassen worden afgedekt met soepele comfortlagen. Dit zijn lagen die ervoor zorgen dat de matras prettig en comfortabel aanvoelt. Er zijn vele soorten afdekmaterialen, ieder met zijn eigen karakteristieken. Materialen die gebruikt worden in onze matrassen zijn onder andere OptiFoam HR schuim, latex, visco-elastisch schuim en Talalay latex. De materialen onderscheiden zich onder andere in hardheid, veerkracht, ventilerend vermogen en warmte-isolatie. Heb je het bijvoorbeeld snel warm in bed? Kies dan voor goed ventilerende materialen en niet voor visco-elastisch schuim. Wij van de Graaff Maarssen adviseren je graag, zodat je hierin de juiste keuze kunt maken.

De matrashoes
De matrashoes maakt je matras helemaal af.  De matrassen die wij van Avek verkopen hebben een bordermodel: dit biedt als voordeel dat je matras vormvaster is, en twee afzonderlijke matrassen beter op elkaar aansluiten. Avek gebruikt luxe tijkstoffen en hoogwaardige materialen, die prettig aanvoelen. De vulling van de matrastijk verschilt per matrastype, maar je kunt ook altijd kiezen voor anti-allergisch fiberfill. Avek matrassen hebben afneembare hoezen zodat je ze zo nodig chemisch kunt laten reinigen. Keerbare matrassen zijn bovendien voorzien van handgrepen. Wij van de Graaff Maarssen informeren je graag over de opties.

Top