Wasvoorschrift

Wasadvies
* Was beddengoed altijd voor het gebruik.
* Stop uw dekbedovertrek altijd binnenste buiten in de wasmachine.
* Let op dat er net meer dan 2,5 `a 3 kg in uw wasmachine zit. In praktijk betekent dit 2 éénpersoonsovertrekken of 1 tweepersoons- dan wel lits-jumeauxovertrek met bijbehorende kussenslopen.
* Gebruik vloeibare wasmiddelen. Dit komt het bedtextiel zéér ten goede. Vermijd het gebruik van optische- cq. bleekmiddel.
– Wit onbedrukt textiel: gebruik een wasmiddel voor de witte was;
– Licht en donker gekleurd textiel: gebruik een wasmiddel voor de gekleurde was; – Donker gekleurd textiel: gebruik een wasmiddel voor de donkere en zwarte was.
* Was u beddengoed op de temperatuur, welke wordt aangegeven op de verpakking, of op het etiket.
* De eerste één `a twee maal het beddengoed wassen met een vloeibaar wasmiddel waarbij u de dosering afstemt op de doseringsinstructie voor de vervuilde was. Dit om eventueel overtollige kleurstoffen te verwijderen.
* Maakt u gebruik van uitgestelde start, zet de wasbol dan rechtop en zorg ervoor dat deze tijdens de wachttijd niet om zal vallen.
* Let op dat de machine niet op waterbesparing staat. Kies indien mogelijk, voor de eerste 2 wasbeurten, de optie extra spoelen en extra (hoog) water.
* Laat uw bedtextiel nooit in water staan: dus niet (in)weken of bij handwas stil laten staan. Denk ook aan de zogenoemde spoelstop (bij sommige wasautomaten in te stellen, hierdoor blijft het water ook staan).
* Direct na het beëindigen van het wasprogramma dient u het bedtextiel uit de machine te halen en te drogen. Laat het bedtextiel nooit in natte toestand in de trommel liggen!
* Na het spoelen en centrifugeren (niet te snel), geeft hangend drogen het mooiste resultaat. Uw bedtextiel droogt nagenoeg kreukloos op en hoeft alleen nog wat worden bijgestreken. Droog uw dekbedovertrek binnenste buiten.
* Indien u gebruik maakt van een droogtrommel, gebruik dan gedurende een korte tijd een lage droogtemperatuur.

Top