Wat is het ideale hoofdkussen?

Wat is het ideale hoofdkussen?
Vindt het ideale kussen bij de Graaff in Maarssen!
Ruim één derde van ons leven brengen we slapend door. Wij staan daar meer bij stil dan vroeger. En daardoor gaan we vandaag de dag zorgvuldig te werk bij het inrichten bij onze slaapkamer. Maar niet zelden wordt het beoogde resultaat niet bereikt, omdat aan het hoofdkussen weinig aandacht wordt besteed.
Geen wonder dat er veel mensen onuitgeslapen rondlopen, met hoofd-en of nekpijn, die beslist niet uitgerust zijn op hun goede bed. Hoofd en nek zijn samen half zo lang als de rug en dat betekent dat de steun van het bovenlichaam voor 33% bepaald wordt door het hoofdkussen. En hoewel het hoofd maar zo’n 5 kilogram weegt, zijn de spieren van de hals en de nek, die het hoofd overdag zo beweeglijk maken, kwetsbaar en gevoelig voor verkeerde belasting.
Nekondersteuning is de beste manier, om een goede lighouding te krijgen. Want door niet alleen het hoofd, maar juist ook de nekholte te ondersteunen, wordt de stand van de wervelkolom gecorrigeerd en worden de spieren ontlast. Niet alleen kunt u daardoor beter ontspannen, maar ook voorkomt u hoofdpijn- of spierpijnklachten, die van een verkeerde lighouding het gevolg kunnen zijn.
Daarom is een goed kussen zo belangrijk en heeft de Graaff in Maarssen zo’n groot assortiment. Voor ieder hoofd heeft de Graaff het kussen!
Het is verbazingwekkend hoeveel keuze mogelijkheden de Graaff in kussens heeft.
De pasvorm kan het uitgangspunt zijn, om de slaaphouding te vinden waarbij schouders en nek optimaal ontspannen. Maar men kan de gebruikte materialen als uitgangspunt nemen, als u de voorkeur heeft voor een ‘puur natuur’ hoofdkussen. Of het gebruiksgemak van een synthetische vulling. Ook andere eigenschappen, zoals kneedbaarheid, navulbaarheid of duurzaamheid kunnen het uitgangspunt zijn.
Door het brede aanbod van de Graaff kunnen wij voor vrijwel elke denkbare wens een ideale oplossing vinden.
Nu is het nog van belang, welk hoofdkussen, uw kussen is!! Neem de tijd om te bepalen welke eigenschappen van belang zijn. Een kleine moeite, die zeer de moeite waard is, want een verantwoorde keuze geeft weer jarenlang een comfortabele en verkwikkende nachtrust. Over het hoofdkussen wordt dan niet meer nagedacht, want lekker slapen is een vanzelfsprekendheid geworden!

Top